Login
+Follow
Login

Med fjällen som kontor

By warginna on 2016.08.16 In Fotografi Vardagsliv

fjällWEB

 

Hej på er! Hur mår ni, vänner? En hel sommar har passerat sedan jag skrev här senast, och det beror helt enkelt på jobb bortom civilisation och däremellan ledighet som jag velat avnjuta till fullo. Jag hoppas att ni haft en fantastisk sommar. Med sol, bad, sommarregn, grillad mat på bakgården och allt vad nu sommaren innebär för er.

För min del har det inte blivit mycket sol, bad eller häng på någon strand. Det har sannerligen varit en annorlunda sommar med ett annorlunda jobb. Det har varit jag och bergen, den milslånga leden vi måste gå för att ta oss till jobbet, fjällsjöarna, tjock dimma och till och med snö.

Imorgon reser jag mot Björkliden för sista gången denna sommar. För nu återstår endast en veckas arbete på Låktatjåkko fjällstation innan jag åker hem till Piteå på heltid igen. Det känns såklart skönt men också vemodigt. När man har sin familj här, vill man ju helst av allt vara med dem, men vilken resa denna sommar har varit alltså.

Jag har verkligen utmanat mig själv och vuxit som person på så många plan. Det har varit intensiva dagar, fyllda med både skratt, grått och tårar. Jag har mött så många inspirerande människor som delat med sig av sina historier och det är framför allt det jag kommer bära med mig tillsammans med en jädra massa erfarenhet. En sak kan jag lova er: Låkta lämnar ingen oberörd.

Idag tänker jag bjuda på lite bilder från min sommar i Lappland, så luta er tillbaka och dröm er bort till den mäktiga fjällvärlden!

vägentilllåktaWEB

 

Vägen ner till civilisationen, med Torneträsk i bakgrunden.

För att ta dig till Låktatjåkko fjällstation kan du antingen börja vandringen i Björkliden, där du kan välja mellan två olika leder. Färdledarvägen eller Sommarleden/Södra leden som båda är väl markerade uppför fjället. Dessa är cirka 1 mil långa. Eller så kan du gå från Låktatjåkko hållplats (du kör förbi Björkliden och fortsätter mot Riksgränsen), även kallad för anhalten. Denna är cirka 7 km lång. It’s up to you!

 

 

 

vyöverbergenWEB

 

Väljer du Färdledarvägen från Björkliden möts du av den mest sagolika utsikten.

 

vackrajokkenWEB

 

Väljer du däremot att gå från anhalten passerar du denna bedårande dal.

 

härkanmanvaWEB

 

Det är du och leden. Kilometer efter kilometer. Du, leden, tystnaden och dina egna tankar.

 

13645264_1288186994527306_7091599219557551279_n

 

Det är en lång och rätt tuff vandring upp, men när du möts av denna familjära syn är det värt det. Här är min arbetsplats, 1228 meter över havet. Mitt uppe på fjället ovanför Björkliden. Detta var en magiskt solig afton.

 

åkastjärtlappWEB

 

Men ha stor respekt för fjällvärlden och dess vädermakter. Såhär kan det se ut bara några minuter senare. Jag och min kollega Maria var ute och åkte stjärtlapp och fotade, innan säsongen dragit igång på riktigt och det ännu var väldigt lugnt.

 

fjällhimmelen2WEB

fjällhimmelenWEB

 

Jag har sett många fantastiska natthimlar under min tid däruppe. Tack, moder jord, för stunder som dessa. De har givit mig energi efter långa arbetsdagar.

låktatoppenWEB

 

Det har sannerligen varit en spännande tid i mitt liv. Att vara värd på en fjällstation, och inte vilken som helst, utan Sveriges högst belägna fjällstation är något jag kommer att bära med mig livet ut. Jag ser fram emot min sista vecka uppe på Låkta och blickar nu framåt…

Tanken är företagsstart till hösten. Dels som fotograf och så har jag och Therese ett spännande projekt på gång vi snart kommer att avslöja.

En del av er kanske har märkt att min hemsida ligger nere, det beror på att jag håller på att designa en helt ny som kommer att lanseras i september. Det blir ett allt-i-ett-koncept med blogg, portfolio, prislista, osv. Jag tror det kommer att bli skitbra!

Må gott, kära läsare, så hörs vi snart igen! ♥

 

0 Responses to "Med fjällen som kontor"

    Comments (0)

    Leave a comment

    E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *
    *
    *

Välkommen till min hörna!

Jag heter Sanne Brännström och är en tornedaling med kameran i högsta hugg. Jag lever för att andas frihetens luft ute i det vilda. Naturen är min största inspiration och det speglas i det mesta jag gör rent kreativt.

För tillfället studerar jag till naturturismutvecklare och drömmer konstant om porlande bäckar och djupa skogar.

Det är jag, min sambo Isak och våra två hundar Iwa (australian shepherd) och Izla (siberian husky) mot världen. Isak satsar på hockeykarriären och jag drömmer om ett jobb med naturen som kontor, ett helt gäng slädhundar att ge all min kärlek till och ett hållbart liv långt bort från civilisationen.

Just nu är vi bosatta i Piteå. Denna sommar planerar jag även att äntligen starta eget företag som fotograf, något jag drömt om väldigt länge.

Hoppas du är här för att stanna!

+Follow
Kategorier

Login