Login
+Follow
Login

Nya dörrar öppnas

By warginna on 2016.07.05 In Vardagsliv

jagochvargenWEB

 

Oj, så mycket som har hänt på sistone. Det har varit lagom kaotiskt. Från att ha sökt jobb som en dåre till att ha privilegiet att faktiskt kunna välja vilket jobb jag vill ha, det är lyxigt må jag säga! Så nu har jag tackat ja till jobb över sommaren på Låktatjåkko Fjällstation som ligger cirka en mil uppe på fjället ovanför Björkliden. Tolvhundratjugoåtta meter över havet, Sveriges högst belägna fjällstation. Jag är så glad att jag får den här chansen, men givetvis också nervös.

Klockan 04.00 skjutsade Isak mig till tåget i Luleå. Jag hatar alltid att säga hejdå till honom och hundarna, det kommer alltid göra lite ont i hjärtat. Men vad som är bra med detta jobb är att jag kommer jobba en vecka i sträck för att sedan vara ledig en vecka i sträck. Så kommer hela sommaren att se ut. Intensivt jobb, men också total ledighet i en hel vecka. Magi!

Efter 6 timmar på tåget hoppade jag av i Björkliden. Jag togs emot med öppna armar av fantastiskt trevlig personal. Tanken var att packa med utrustning, äta lunch och sedan vandra upp till Låkta vilket tar mellan 2,5-3 timmar. Men p.g.a tjock dimma och regn ansågs det vara för riskabelt. Så idag är jag installerad i en fin stuga här i Björkliden och håller tummarna för att dimman lättat till imorgon så jag kan ta mig till min nya arbetsplats. Som jag längtar!

lakta_hero_MAlataloBild lånad härifrån. Fotograf: Markus Alatalo.

 

1 Responses to "Nya dörrar öppnas"

  Comments (1)

 1. Ida wrote:

  Wow!! Ser underbart ut

 2. Leave a comment

  E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *
  *
  *

Välkommen till min hörna!

Jag heter Sanne Brännström och är en tornedaling med kameran i högsta hugg. Jag lever för att andas frihetens luft ute i det vilda. Naturen är min största inspiration och det speglas i det mesta jag gör rent kreativt.

För tillfället studerar jag till naturturismutvecklare och drömmer konstant om porlande bäckar och djupa skogar.

Det är jag, min sambo Isak och våra två hundar Iwa (australian shepherd) och Izla (siberian husky) mot världen. Isak satsar på hockeykarriären och jag drömmer om ett jobb med naturen som kontor, ett helt gäng slädhundar att ge all min kärlek till och ett hållbart liv långt bort från civilisationen.

Just nu är vi bosatta i Piteå. Denna sommar planerar jag även att äntligen starta eget företag som fotograf, något jag drömt om väldigt länge.

Hoppas du är här för att stanna!

+Follow
Kategorier

Login