Login
+Follow
Login

Äventyr i Sorsele

By warginna on 2016.06.21 In Äventyr Fotografi

terroochjagWEB

 

Hej på er! Och ursäkta den långa frånvaron. Jag har varit så trött och oinspirerad på sistone, vilket man får lov att vara ibland. Men nu är jag tillbaka och tänkte låta er följa med till Sorsele, där jag och min kompanjon Therese befann oss för tre veckor sedan.

Therese har länge pratat om sitt paradis Sorsele och Fjällsjönäs, två platser som ligger henne väldigt varmt om hjärtat. Vi har länge pratat om att åka dit, tillsammans. Så nu efter examen bestämde vi oss för att ge oss ut på äventyr. Till en stuga ute i skogen, utan el eller vatten. Bortom täckning på mobilen. Ultimate freedom.

stuganWEB

 

Här bodde vi. Jag, Therese och hundarna. Den ägs av en vän till Therese så vi fick låna den. Så snällt!

favorittjejernaWEB

 

Vi gjorde varje dag till ett äventyr, utan att tänka för mycket. Jag tror att det sämsta du kan göra när du åker iväg såhär är att planera för mycket. Vi hade listat några besöksmål som vi gärna ville besöka, men det var inga måsten. Vi gjorde vad vi kände för och när vi kände för det. Som sig bör på semester.

flugfiskaWEB

 

En kväll tog vi ut båten och lät den svälla över natten, för att nästa morgon ro ut till en liten holme på ån. Therese är en rutinerad flugfiskare som nu lär mig grunderna i den ädla konsten. Det är något jag velat lära mig länge, så det känns underbart att vara på gång.

dimmaöverjuktånWEB

 

Nätterna härute är sagolika. Mytomspunna. Här finns magi, som nästan går att ta på. Du känner det i luften.

sorselenattWEB

 

Himmelen brann en vacker juninatt.

 

 

forsensmagiWEBblogg

 

Och forsar och bäckar brusar runt varje skogsbryn.

 

hundarnasorseleWEB

 

Hundarna svalkade sig i ån varje dag. Bakom dem ser ni hur älvorna dansar ovanför vattenytan, viskar om sagor som bara de djupaste åar får höra.

 

brudslöjanWEB

 

Ett av de utflyktsmål som vi allra helst ville se och uppleva var Brudslöjan, som ligger några ynka mil utanför Sorsele. Att ta sig upp till detta vattenfall innebär en ungefär 1 km lång vandring uppför ett brant berg. Svettigt och jobbigt, men absolut värt det när man väl kommer fram. Vi satte oss ner och åt lunch som vi hade med oss. Att äta lunch alldeles intill ett vattenfall är en upplevelse i sig.

Det finns inga ord för hur vackert det var, och vi var ju bara tvungna att bada och springa genom vattenfallet. Den här bilden betyder så mycket för mig. För mig skriker den urkraft och kvinnokraft! Eller som en söt följare på instagram kommenterade: ”sagoväsen”.

kanjonenWEB

 

Vi besökte även kanjonen Gimegolts! En mäktig upplevelse att lyssna till sitt eko och se de svindlande höjderna. Man känner sig plötsligt så liten i något så stort.

Vi hade en fantastisk vecka. Aldrig känner jag mig så fri som när jag får leva såhär. Att dricka direkt ur bäckar och åar. Att tillaga mat över öppen eld och elda i kaminen för att hålla värmen om nätterna. Det är så fint, så primitivt och äkta. Jag tror att alla skulle behöva uppleva det någon gång i livet. Så upplev det! Locka fram ert vildaste jag och lämna er ödmjukt till naturens stora makt, det är vi skapta för.

 

7 Responses to "Äventyr i Sorsele"

  Comments (7)

 1. Annsi wrote:

  Vilka vackra bilder!!! Detta kallar jag riktig semester…i stället för att trängas bland massa turister.Ha en fortsatt skön sommar.// Annsi

 2. Pellotjakka wrote:

  Makalöst vackra bilder!

 3. Pellotjakka wrote:

  Och förresten,det är i omgivningar såsom dessa, som själen får riktig ro och fröjdas.Du känner en självklar,distinkt samhörighet med den eviga,sköna naturen,och att vistas i den känns bara så naturligt och självklart. Det är nästan en religiös upplevelse,kanske för att vårt innersta väsen är sammanlänkat med skogen,vårt ursprung. Du känner den ursprungliga livsstilen kalla,röster från evigheten,röster från en tid då det enkla rådde,röster som försöker få dig att förstå den riktiga meningen med livet…

 4. Caroline wrote:

  Otroligt härliga och känsloframkallande bilder!

 5. Oscar wrote:

  En börjar ju fundera vad tusan jag gör nere i Jönköping när jag ser såna bilder. Makalöst vackra 🙂

  • warginna wrote:

   Småland är också fint! (Men inget går upp mot våra nordligaste destinationer!) 😉

 6. Leave a comment

  E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *
  *
  *

Välkommen till min hörna!

Jag heter Sanne Brännström och är en tornedaling med kameran i högsta hugg. Jag lever för att andas frihetens luft ute i det vilda. Naturen är min största inspiration och det speglas i det mesta jag gör rent kreativt.

För tillfället studerar jag till naturturismutvecklare och drömmer konstant om porlande bäckar och djupa skogar.

Det är jag, min sambo Isak och våra två hundar Iwa (australian shepherd) och Izla (siberian husky) mot världen. Isak satsar på hockeykarriären och jag drömmer om ett jobb med naturen som kontor, ett helt gäng slädhundar att ge all min kärlek till och ett hållbart liv långt bort från civilisationen.

Just nu är vi bosatta i Piteå. Denna sommar planerar jag även att äntligen starta eget företag som fotograf, något jag drömt om väldigt länge.

Hoppas du är här för att stanna!

+Follow
Kategorier

Login