Login
+Follow
Login

Walpurgis Night

By warginna on 2016.05.03 In Vardagsliv

valborgilaavuWEBvalborgilaavu2WEB

 

En valborgsnatt i skogen. Nere vid älven i Rova-brödernas laavu. Runt en lägereld. Tonerna från gitarrer och sånger om vår hembygd som ekar i natten.

Finns det något finare än att mötas såhär? Runt en eld, med något gott att äta och dricka. Att dela skratt och historier. Såhär spenderade vi vår valborgsmässoafton i byn. Mycket bättre och mer genuint än att mötas ute på krogen, eller vad säger ni?

13092433_172684066463495_279917075_n

 

Jag hade gjort mig lite valborgsfin. Våren får mig att orka göra fina flätor i håret och nynna på introt till Vikings och Game of Thrones mest hela tiden.

samiskogenWEB

 

Även norr om Polcirkeln har nästan all snö smält bort. Och upp ur jorden stiger grönskan, det är något så hoppfullt med denna tid. Här ovan ser ni ryggtavlan av min lillebror Sam, han är 15 år och min försöksperson i att konvertera en tonårig data- och spelbörd till skogens kraft 😉

mysskogenaprilweb

vårbäcken2WEb

 

Och vårbäcken bryter fram genom landskap och påminner oss om vilken enorm kraft vi själv besitter när det kommer till förändring. Så tänker jag i alla fall. Vi kan alltid ändra väg att strömma, vi kan alltid ändra oss och ändra oss igen. Tänk vad livet är fantastiskt, om vi bara ger det och oss själva en chans.

Igår gick isen på Torneälven här i Pello. Jag stod på bron och filmade. Det samlades människor för att titta på älvens kraft att bryta sig igenom isen och föra den med sig. Ännu ett kvitto på stycket ovan. Naturkraft. Jag ska sätta mig ner med filmen strax, så att ni får se den. Återigen, ber jag om ursäkt för min frånvaro här. Ibland bjuder livet på lite för många utmaningar samtidigt, men här i Pello finner jag kraften igen.

Ha en magisk tisdag, och tack för att just DU läser! ♥

 

0 Responses to "Walpurgis Night"

    Comments (0)

    Leave a comment

    E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *
    *
    *

Välkommen till min hörna!

Jag heter Sanne Brännström och är en tornedaling med kameran i högsta hugg. Jag lever för att andas frihetens luft ute i det vilda. Naturen är min största inspiration och det speglas i det mesta jag gör rent kreativt.

För tillfället studerar jag till naturturismutvecklare och drömmer konstant om porlande bäckar och djupa skogar.

Det är jag, min sambo Isak och våra två hundar Iwa (australian shepherd) och Izla (siberian husky) mot världen. Isak satsar på hockeykarriären och jag drömmer om ett jobb med naturen som kontor, ett helt gäng slädhundar att ge all min kärlek till och ett hållbart liv långt bort från civilisationen.

Just nu är vi bosatta i Piteå. Denna sommar planerar jag även att äntligen starta eget företag som fotograf, något jag drömt om väldigt länge.

Hoppas du är här för att stanna!

+Follow
Kategorier

Login