Login
+Follow
Login

Storforsen

By warginna on 2016.04.06 In Vardagsliv

iwaochmattestorforsen2

 

I söndags åkte jag, Isak och hundarna till Storforsen. Storforsen är en av Europas största forsar, MEN är däremot Europas största oreglerade fors. Vilket är väldigt mäktigt och nästan mer betydelsefullt än det förstnämnda : ) Här fryser vattnet aldrig.

Storforsen är ett Sverige-måste, tycker jag. Det är skyddat som reservat och du kan vandra en sträcka på cirka 2 km längs forsnacken. Under vintern kan det vara rätt svåråtkomligt med tanke på snömassorna, och nu under vårvintern finns risk för halka och snö som man lätt kan sjunka genom, så passa dina steg! Sommartid är det däremot en väldigt lätt promenadsträcka. Det alltid lika vackert här, oavsett årstid.

Magin brusar fram genom vattenmassorna som stänker mot land. För en sekund glömmer du bort allt annat. Det är något med vatten som forsar helt okontrollerbart. Kanske att jämföra med livet och dess outgrundliga gång.

storforsen32

 

Det får mig att tänka på mitt hjärtas poet Bruce Springsteen och hans vackra ord:

”Like a river that don’t know where it’s flowing, I took a wrong turn and just kept going”.

 

 

0 Responses to "Storforsen"

    Comments (0)

    Leave a comment

    E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *
    *
    *

Välkommen till min hörna!

Jag heter Sanne Brännström och är en tornedaling med kameran i högsta hugg. Jag lever för att andas frihetens luft ute i det vilda. Naturen är min största inspiration och det speglas i det mesta jag gör rent kreativt.

För tillfället studerar jag till naturturismutvecklare och drömmer konstant om porlande bäckar och djupa skogar.

Det är jag, min sambo Isak och våra två hundar Iwa (australian shepherd) och Izla (siberian husky) mot världen. Isak satsar på hockeykarriären och jag drömmer om ett jobb med naturen som kontor, ett helt gäng slädhundar att ge all min kärlek till och ett hållbart liv långt bort från civilisationen.

Just nu är vi bosatta i Piteå. Denna sommar planerar jag även att äntligen starta eget företag som fotograf, något jag drömt om väldigt länge.

Hoppas du är här för att stanna!

+Follow
Kategorier

Login