Login
+Follow
Login

Påsken som kom och gick på ett ögonblick

By warginna on 2016.03.29 In Vardagsliv

sistersofthenorth2

 

Påsken har spridit ljus och värme och bjudit på många vackra dagar. Att åka hem till byn är alltid lika älskvärt och underbart. Pappa har premiärgrillat, mamma har påskbakat och vi har frossat i god mat, must och färgglatt påskgodis.

Min syster fyllde 18 år den 25 mars. Här ovan är vi, ute på en myr en mil in i skogen. Lyckan över att Pentäsjokivägen är plogad. Här finns oändlig skog, pappas jaktmarker och ovärderliga minnen från min barndom.

skogskogskog2

 

Att andas skog, det gör mig lycklig i hela själen. Finns det nån friskare doft?

 

enren2

 

Vi har flera renskötare i byn, och har bland annat en renhage precis bakom huset (!) De är så vackra, intressanta varelser. Jag vill så gärna att de ska komma fram, men förstår såklart att de inte vågar komma alltför nära. Det hade jag inte heller gjort om jag var ren.

utflyktpåsk

 

Och så var det dags för den årliga skoterutflykten med gänget. Dit täckningen inte når. Efter en lång skotertur med kälke så kom vi fram till Kallojärvi. Solen gassade. Vi grillade hamburgare och korv, hundarna busade och slarvade bort sin favoritleksak.

 

utflyktpåsk3

 

Isak tar en tupplur och Iwa ligger och gnager med favoritleksaken, vad vi sörjer att den försvann.

påskhäng162

Gruppbild!

Jag måste bara slå ett slag för min fantastiska Fjällräven Expedition Down Jacket, som kan vara det bästa köp jag någonsin gjort (dessutom köpte jag min second hand!) Jag är ju en sann Fjällräven-nörd, men denna jacka är verkligen helt omöjlig att frysa i. Och jag har en tendens till att lätt börja frysa. Även om det börjar våras nu så gäller det att klä sig rätt för en hel dag ute, kanske speciellt om det innebär långa skoterfärder ut i det vilda.

Hoppas ni haft en magisk påsk och fått njuta av sol, gott sällskap och god mat! ♥ Nu är jag och mina klasskamrater tillbaka i skolbänken och har bara TVÅ månader kvar (!) Det är ju helt tokigt! Så nu kör vi, slutspurten till att bli examinerade naturturismutvecklare!

 

1 Responses to "Påsken som kom och gick på ett ögonblick"

    Comments (1)

    Leave a comment

    E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *
    *
    *

Välkommen till min hörna!

Jag heter Sanne Brännström och är en tornedaling med kameran i högsta hugg. Jag lever för att andas frihetens luft ute i det vilda. Naturen är min största inspiration och det speglas i det mesta jag gör rent kreativt.

För tillfället studerar jag till naturturismutvecklare och drömmer konstant om porlande bäckar och djupa skogar.

Det är jag, min sambo Isak och våra två hundar Iwa (australian shepherd) och Izla (siberian husky) mot världen. Isak satsar på hockeykarriären och jag drömmer om ett jobb med naturen som kontor, ett helt gäng slädhundar att ge all min kärlek till och ett hållbart liv långt bort från civilisationen.

Just nu är vi bosatta i Piteå. Denna sommar planerar jag även att äntligen starta eget företag som fotograf, något jag drömt om väldigt länge.

Hoppas du är här för att stanna!

+Follow
Kategorier

Login