Login
+Follow
Login

Norrskenets viskningar i natten

By warginna on 2016.03.24 In Fotografi

thelightofthenorth2

 

Jag är ett norrskensbarn, som vuxit upp med iskalla vintrar och temperaturer som sträcker sig under minus fyrtio, som värst.

Ovanför huset flammar ett grönt sken, jag är sju år och någonstans här börjar min stora fascination. Glädjen och uppskattningen, kärleken och passionen till allt det jag vuxit upp mitt ibland. Aldrig någonsin kommer jag att ta det för givet. Idag är jag tjugotvå, och den där kärleken har om möjligt bara vuxit sig starkare. Det brinner inom mig. En evinnerlig brand av gröna och lila flammor.

norrskenövertorneå2

 

Aurora var morgonrodnadens gudinna i den antika romerska mytologin, och Borealis betyder nordlig.

Urfolk som samer och indianer som traditionellt bott i områden med norrsken, menar på att man ska hysa stor respekt för flammorna på himlen, och uppföra sig väl under det. Jag kan inte annat än hålla med dessa fantastiskt kloka människor. Det är något magiskt med det, och endast om du lyssnar noga kan du höra dess viskningar.

norrskenimars2

 

Glad påsk, vill jag önska er. Sprid värme och magi till era nära och kära. Ät gott och njut av solens strålar och skogens mäktiga urkraft. Nu tar jag en liten ledighetspaus från bloggen, men vi hörs snart igen! Nu ska här njutas ♥

 

1 Responses to "Norrskenets viskningar i natten"

  Comments (1)

 1. Marie wrote:

  Åh så himla fint både text och bild!! Jag har en dröm att en gång få uppleva norrsken – och du har vuxit upp med det. Lyllo dig!! 🙂 ha en riktigt glad påsk!

 2. Leave a comment

  E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *
  *
  *

Välkommen till min hörna!

Jag heter Sanne Brännström och är en tornedaling med kameran i högsta hugg. Jag lever för att andas frihetens luft ute i det vilda. Naturen är min största inspiration och det speglas i det mesta jag gör rent kreativt.

För tillfället studerar jag till naturturismutvecklare och drömmer konstant om porlande bäckar och djupa skogar.

Det är jag, min sambo Isak och våra två hundar Iwa (australian shepherd) och Izla (siberian husky) mot världen. Isak satsar på hockeykarriären och jag drömmer om ett jobb med naturen som kontor, ett helt gäng slädhundar att ge all min kärlek till och ett hållbart liv långt bort från civilisationen.

Just nu är vi bosatta i Piteå. Denna sommar planerar jag även att äntligen starta eget företag som fotograf, något jag drömt om väldigt länge.

Hoppas du är här för att stanna!

+Follow
Kategorier

Login