Login
+Follow
Login

Jåhkåmåhkke

By warginna on 2016.01.31 In Naturturismutvecklare

jokkmokkkyla10

 

Sista januari är kommen och helgen har bjudit på strålande sol, lite blyga vårkänslor och gott sällskap. Nu spenderar jag kvällen med att packa inför morgondagen då det bär av till Jokkmokk med naturturismutvecklarklassen! (Ett långt och jobbigt ord).

Vi har praktiska veckor, då vi alla träffas. Resten av tiden ses vi via videolänk då utbildningen är på distans. Utbildningen hör till Jokkmokk, så vi har träffats där allra mest. Men så har vi även besökt andra platser inom Swedish Lapland för temadagar. Dessa veckor är de allra roligaste. När vi får träffas allihopa, göra studiebesök och utföra praktiska utbildningsmoment!

Det är dessutom en väldigt speciell vecka i Jokkmokk som nalkas. Det är nämligen dags för den årliga marknaden! För 411e gången hålls den och jag är så spänd på att få vara med och uppleva den för första gången hittills i mitt liv. Allt hantverk, den samiska kulturen och en massa suovas… Det blir nog en helfestlig vecka!

Och Jokkmokk, eller Jåhkåmåhkke som samhället heter på samiska, är helt fantastisk. Jag har varit förälskad i den sedan första sekund, tror jag bestämt. Några av mina favoritbilder från förra året är tagna här.

jokkmokkkyla210

Arktiskt ljus på Jokkmokkhimlen.

jokkmokkmorgon10En iskall midvintermorgon.

 

2 Responses to "Jåhkåmåhkke"

  Comments (2)

 1. Vilma wrote:

  Älskar andra bilden och längtar intensivt hem till Norrbotten när jag kör runt i leran 🙂

 2. Frida wrote:

  Åh jag såg dig aldrig 🙁 Var så sjukt mycket folk!

 3. Leave a comment

  E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *
  *
  *

Välkommen till min hörna!

Jag heter Sanne Brännström och är en tornedaling med kameran i högsta hugg. Jag lever för att andas frihetens luft ute i det vilda. Naturen är min största inspiration och det speglas i det mesta jag gör rent kreativt.

För tillfället studerar jag till naturturismutvecklare och drömmer konstant om porlande bäckar och djupa skogar.

Det är jag, min sambo Isak och våra två hundar Iwa (australian shepherd) och Izla (siberian husky) mot världen. Isak satsar på hockeykarriären och jag drömmer om ett jobb med naturen som kontor, ett helt gäng slädhundar att ge all min kärlek till och ett hållbart liv långt bort från civilisationen.

Just nu är vi bosatta i Piteå. Denna sommar planerar jag även att äntligen starta eget företag som fotograf, något jag drömt om väldigt länge.

Hoppas du är här för att stanna!

+Follow
Kategorier

Login